"Nimi on jo käytössä" -virheilmoitus

Virheilmoitus kertoo siitä, että kyseinen henkilö on jo järjestelmässä ja yrität tehdä duplikaattia henkilöstä. myClub ei huoli saman seuran sisälle kahta täsmälleen samannimistä henkilöä. Tämä johtuen siitä, ettei seuraan tehdä turhaan duplikaattijäseniä, jolloin ei jäsenten laskutushistoria, läsnäolohistoria eikä seuran jäsenmäärätilastot enää täsmää.  


Jos poikkeuksellisesti seurassa on kaksi saman nimistä henkilöä voi toisen henkilön kohdalta lisätä nimi-kenttään esimerkiksi etunimen lisäksi vielä toisen nimen. 

Nimi on jo käytössä" - virheilmoitus kertoo siis yleensä siitä että yritetään tehdä duplikaattia.

Kun sinulle tulee eteen vastaavanlainen tilanne ja et voi tallettaa henkilöä rekisteriin "Nimi jo käytössä", tarkista ensin onko lapsellasi myClub-käyttäjätili seurassa. Tämän voit tarkistaa siten että yrität alustaa itsellesi uuden salasanan. 

Navigoi seurasi myClub-jäsenpalvelun sisäänkirjautumisnäkymään. Klikkaa ”  Salasana tai käyttäjätunnus unohtunut?”-linkkiä. Syötä lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi ja klikkaa ”Lähetä”-nappia.

Salasanan ja käyttäjätunnuksen -vaihtamislinkki lähetetään syöttämääsi sähköpostiosoitteeseen, edellyttäen että kyseinen sähköpostiosoite on määriteltynä myClub-tilisi 1. sähköpostiosoitekenttään. 

Jos et jostain syystä saa salasanan ja käyttäjätunnuksen -vaihtamislinkkiä sähköpostiisi, tarkista ettei viesti ole mennyt roskapostilaatikkoosi. Jos viesti ei ole roskapostissasi, niin ota yhteyttä seurasi myClub-yhteyshenkilöön.

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä