Saatavien hallinta -lisäpalvelu

myClubin Saatavien hallinta -lisäpalvelu integroituu saumattomasti Visma Financial Solutions Oy:n maksuvalvontapalveluun. myClubissa tehdyt laskut ohjautuvat automaattisesti Visma Financial maksuvalvontajärjestelmään. Seuran ei tarvitse huolehtia laskujen maksunvalvonnasta, muistuttamisesta eikä perinnästä sillä Visma Financial Solutions Oy hoitaa maksuvalvonnan, mahdolliset maksumuistutukset tai tarvittaessa perintätoimet seuran puolesta.

Laskut kuittaantuvat automaattisesti seuran myClubissa maksetuiksi ja maksusuoritukset seuran laskua vastaavalle pankkitilille. Palvelun avulla seura säästää niin työaikaa kuin rahaa.

Hyödyt

 • ajallinen säästö, laskuttajalla on enemmän aikaa tehdä muita tehtäviä
 • alkuperäiselle laskulle hartiat, laskut tulevat maksettua ajallaan
 • nopeampi rahankierto
 • maksuvalvonta hoitaa myös laskujen kohdistamisen ja virheellisten tai viitteettömien suoritusten selvitykset reskontraan
 • maksumuistutusten lähetys ilmainen toimeksiantajalle
 • maksuvalvonta päivittäistä

Lue miten maksuvalvonta  helpotti Tapparan toimintaa, jossa palvelu otettiin käyttöön vuonna 2014.

Saatavien hallinnan käyttöönotto edellyttää erillistä sopimusta Visma Financial Solutions Oy:n kanssa. Voit tehdä tilauksen suoraan myClubista.

Huom! Saatavien hallinta lisäpalvelu on tilattavissa ja käytettävissä, kun Kirjanpito -lisäpalvelu on tilattu ja aktiivinen. 

Säästät rahaa viitemaksukuluissa!

Pankki veloittaa jokaisesta pankkitilille tulevasta viitteettömästä maksusuorituksesta keskimäärin 0,50€ ja viitteellisestä 0,10€ . 

ESIMERKKI: Seurassa tehdään laskuja 1000kpl kuukaudessa. Harrastajat maksavat laskut viitenumerolla. Pankki veloittaa tällöin seuraa  1000kpl x 0,10€ = 100 € / kuukaudessa, joka on vuositasolla 1 200 €.  (Jos harrastajat maksavat ilman viitettä, voi pankkikulu olla jopa 1000kpl x 0,50€ =  500€ / kk ja vuositasolla 6 000€!)  

Saatavien hallinta -lisäpalvelussa Visma Financial Solutions tilittää maksusuoritukset koontina kerran arkipäivässä yhtenä viitemaksuna. Näin ollen viitemaksuja muodostuu vain 20kpl kuukaudessa. Pankin veloittama kulu on tällöin vain  20kpl x 0,1€ = 2€, joka on vuositasolla 24€!

Ottaessasi Saatavien Hallinta -lisäpalvelun käyttöön, säästät jo pelkästään pankkikuluissa esimerkin mukaan  1 176 € ((1000 laskua x 12 kk x 0,10€) - (20kpl x 12kk x 0,10€)=1 176 €)

SÄÄSTÖ VUODESSA = Laskujen lukumäärä vuodessa x 0,10 € - 24€

Tiedota jäsenistöä saatavien hallinnan käyttöönotosta ... (katso esimerkki)

JÄSENTIEDOTE
Olemme siirtäneet seuramme laskujen reskontran, saatavien eräpäivän jälkeisen seurannan ja sitä koskevat toimenpiteet Visma Financial Solutions Oy:lle.
Käytännössä tämä merkitsee seuraavaa:
 • suoritus seuralle kulkee Visma Financial Solutions Oy:n asiakasvaraintilin kautta
 • tilinumero vaihtuu
 • Visma Financial Solutions lähettää maksuhuomautukset

Huom. Vanhat laskut ovat ennallaan, joten käytättehän aina laskulla olevaa tilinumeroa. Laskut löytyvät normaaliin tapaan myös myclub tililtä.

Uusien palveluiden käyttöönoton johdosta vapautuvien resurssien myötä voimme palvella Teitä asiakkaanamme entistä paremmin ja tehokkaammin.

Maksamiseen liittyvissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä laskutuspalvelun numeroon 029 080 6560 tai sähköpostilla osoitteeseen fsf.asiakaspalvelu@visma.com.


Miten lisäpalvelu toimii? 

Lisäpalvelu edellyttää Kirjanpito-palvelun tiukennetussa tilassa. Tällöin laskutuksessa aktivoituvat seuraavat muutokset:

 • Julkaistuja laskuja ei voi enää muokata. Kirjanpito pysyy ryhdissä.
 • Sulje-toiminto merkkaa laskun suljetun sijasta luottotappioksi.
 • Jos lasku halutaan mitätöidä tai korjata, tulee luoda hyvityslasku. Hyvityslasku merkkaa alkuperäisen laskun maksetuksi ja luo vastaavansuuruisen miinusmerkkisen tositteen, jotta kirjanpito täsmää.

Saatavien hallinnan aktivointi tuo lisäksi seuraavat vaatimukset laskujen julkaisulle:

 • Osoitetiedot ovat jäseniltä vaadittuja kenttiä: laskua ei voi julkaista, ellei jäsenellä ole osoitetietoja täytettynä
 • Laskun maksuehdon on oltava vähintään 14 päivää
 • Jos laskun vastaanottaja on alle 18-vuotias, tulee jäsenellä olla vähintään yhden huoltajan tiedot täytettynä

Saatavien hallinnan ollessa käytössä laskuttaminen hoidetaan ylläolevia muutoksia lukuunottamatta aivan kuten ennenkin. Laskulle tulostuu kuitenkin maksuseurantaa hoitavan Visma Financial Solutions:in tilinumero, jolle jäsen maksaa laskunsa. Visma Financial Solutions puolestaan tilittää rahan seuran pankkitilille, joka on laskulle valittuna. myClub päivittää automaattisesti maksusuoritukset julkaistuille laskuille, samaan tapaan kuin pankkiyhteyspalvelussa.

Jos jäsen ei maksa laskuaan ajallaan, Visma Financial Solutions lähettää automaattisesti maksumuistutuksen 14 päivää eräpäivän jälkeen (voidaan myös sopia erikseen Visma Financial Solutions kanssa). Mikäli laskua ei makseta siitäkään huolimatta, Visma käynnistää perintätoimet. Seuran ei siis tarvitse itse tehdä toimenpiteitä, vaan ne hoidetaan automaattisesti. Lasku voidaan haluttaessa asettaa myClubissa perintäkieltoon, jolloin perintätoimia ei käynnistetä.

Mikäli jäsen suorittaa maksun väärällä tilinumerolla tai muulla maksutavalla kuten käteisellä tai virikesetelillä, voi seura kirjata maksun laskulle myClubissa vanhaan tapaan, jolloin myClub ilmoittaa ohimaksun Vismalle, eikä maksumuistutuksia lähetetä.


Tutustu Visma Financial maksuvalvonta -esitykseen.

Kysy lisää Visma Financial Solutions Oy:n palveluista!

Tuomas Luhtala, Visma Financial Solutions Oy
Mobile +358 50 5984100
tuomas.luhtala@visma.com

Onko sinulla kysyttävää toimeksiannosta?

Asiakaspalvelu toimeksiantajalle

Laskutus-, perintä- ja huomautuspalvelu
 • Aurakatu 8, 20100 Turku
 • Arkisin klo. 8 - 16
  • Tel. 029 080 6530
  • Fax 029 080 6559
 • fsf.toimeksiantajat@visma.com

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä